4925 Sayılı Karayolu Taşıma Kanunundaki Önemli Değişiklikler

4925 Sayılı Karayolu Taşıma Kanunundaki Önemli Değişiklikler

  

25 şubat 2003 öncesi ehliyeti olan kişilerin SRC Belgelerini  başvuru yapıp almaları sağlandı. SRC belgelerinin elektronik sisteme entegre edilip elektronik ortamda sorgulanması için yönetmelik değişti. SRC belgesi olmayan sürücünüz var ise bizimle irtibata geçiniz. SRC belgesi olmadan araç kullandıranlara idari ve uyarı olarak para cezası kesiliyor.

Yetki belgesi sahiplerine araçta taşıt kartı taşıma zorunluluğu getirildi ve internet ortamında oluşturulan taşıt kartlarının geçerli olması sağlandı. Taşımayana uyarı cezası kesiliyor.

Muayene tarihini 1 ay geçen araçlar otomatik olarak belgeden düşüyor.

K2 yetki belgelerine kiralık araç ekleme hakkı sağlandı.

Yıldızlı K1 yetki belgesi olan araçlara il dışına çıkma izni verildi. Bu değişiklik birden fazla firması olup yıldızlı k2 belgesi ile diğer firmalarının malını usulsüz taşıyan firmaların yıldızlı k1 belgesine geçip usule uygun taşıma yapmalarını sağlamaktadır. Geçiş te bakanlık harç almamaktadır.

İptal edilen Yetki Belgelerine % 50 belge harcı ödeyerek yenileme hakkı 

Yetki belgesi sahiplerinin 6 ayda bir araç sürücülerinin ehliyet puan durumunu kontrol etme zorunluluğu geldi. Sürücülerinizin ehliyet puan durumlarını www.turkiye.gov.tr den sürücünün şifresi ile öğrenebilirsiniz. Sorgulamayana idari para cezası kesiliyor.

Yetki belgesi sahiplerinin sürücülerine her sene 1 defa Mesleki yeterlilik (SRC) kurslarından 7 saatlik güvenli sürüş eğitimi aldırma zorunluluğu getirildi. Uygulama T.C. Milli Eğitim Bakanlığı gerekli alt yapıyı sağladıktan sonra başlayacak. Uygulama başladıktan sonra aldırmayana uyarı cezası kesilecek.

Yetki belgesi sahibi Tüzel Kişiliklere KEP adresi alma zorunluluğu getirildi. KEP adresini almak için 31.12.2019’a kadar süre tanıdılar.